otrdiena, 2010. gada 26. janvāris

Mans ceļojums uz Kusko (Cusco) _1


22.01.2010. plkst. 20:30 paredzēts izbraukt no Arekipas autoostas, bet, kā jau pie Peruāņiem pierasts, nekas nenotiek tā kā plānots un autobuss attiet tikai 21:30... :-)

23.01.2010. plkst 8:15 iebraucam Kusko

Tiek ieplānots pirmās divas dienas doties apskatīt dažādus inku apskates objektus un trešajā dienā uz Maču Piču...

Pirmā vieta, kur mūs aizved gids ir vietējais tirdziņš, kur iespējams iegādāties dažādus pašdarinātus Peruāņu izstrādājumus.


Turpat tirdziņam blakus ir cilvēki, kas pelna naudiņu, atļaujot sevi nofotografēt. Vecajai kundzītei par fotogrāfēšanos samaksāju 2 soles jeb ~33 santīmus... :-)















Peru laukos (un principā vispār visā valstī) valda nabadzība... Braucot autobusā un skatoties pa logu nepārtraukti pārņem domas par to, kāpēc tā???... Kāpēc cilvēki nedara kaut ko lietas labā... Bet šķiet, ka šeit tas jau ir dzīvesstils un ir labi tā kā ir... un tas ir diezgan briesmīgi un baisi, jo sevišķi redzot tos barus bērnu, kas tirgo savu vecāku darinātos priekšmetus uz ielām... Un šķiet, ka viņiem tas jau asinīs no bērna kājas un tāpat viņi darīs ar saviem bērniem un tā no paaudzes uz paaudzi...



Pa ceļam uz apskates objektiem nepārtrauki apbraucam akmeņu nogruvumus no kalniem...
Jap, dažbrīd sametās baisi, kad ienāk prātā doma, ka kas tāds varētu uzkrist mūsu autobusam... :-)









Vienmēr un visur priekšā ir ielu tirgotāji, kas ierodoties tūristu autobusam jau stāv pie autobusa durvīm un katram mēģina kaut ko notirgot...

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru